Dit is GMN


Stichting Grasmaaiertrek Midden Nederland

GMN verzorgt drie maal per jaar een grasmaaiertrek. Met een zitmaaier moet de sleepwagen naar de Full Pull getrokken worden. 

Er wordt in vier verschillende klassen gereden.  

  • Tot 250 Kg. klasse
  • Tot 300 Kg. klasse
  • Tot 380 Kg. klasse
  • Tot 400 Kg. Special klasse

Wat is grasmaaiertrek

Bij grasmaaiertrek is het de bedoeling om de sleepwagen zo ver mogelijk te verslepen over de baan. De sleepwagen heeft een gewicht dat langzaam naar voren schuift. De wagen heeft aan de voorkant geen wielen, dus graaft de kar zich steeds dieper vast in de grond. Hoe verder je komt, hoe zwaarder het wordt. 


Zitmaaiers

Alle grasmaaiers die meedoen moeten origineel zijn. Dit betekend dat de grasmaaiers moeten zijn voorzien van de originele motor of een met de originele vergelijkbare motor. Ook het chassis van de grasmaaier moet in originele staat verkeren. Er mogen geen modificaties gedaan zijn aan de dragende constructie.


Veiligheid

De machines die hieraan meedoen moeten voldoen aan het technische reglement. Een stijg begrenzer, tegen het achteroverslaan van de grasmaaier, is verplicht. Ook moet iedere machine een noodstopschakelaar hebben. Als onderdelen, tijdens de trek, van de grasmaaier af vallen, moet de deelnemer gelijk stoppen en wordt hij/zij gediskwalificeerd. Tijdens een run moet een begeleider ten alle tijden met de deelnemer meelopen.

De baan waarop de grasmaaiertrek gereden wordt is volledig afgezet met hekken, dit voor de veiligheid van het publiek. Alleen de deelnemers, begeleiders en vrijwilligers mogen binnen de hekken komen. 


Let op !!! zowel het reglement als de huisregels moeten nageleefd worden.

Het reglement kun je boven in de navigatiebalk terugvinden. De regels gelden voor elke wedstrijd en zullen bij aanvang van een evenement gecontroleerd worden. Daarnaast heeft ieder evenement zijn eigen huisregels. Deze zijn terug te vinden op de site van het evenement. 

Voor de voorwaarden aan het evenement verwijzen wij je graag door naar het reglement. Je dient je op te geven via het inschrijfformulier, deze kun je vinden boven in de navigatiebalk.


Wanneer je vragen en/of opmerkingen hebt kun je altijd contact zoeken via de contactpagina.